Currículum

Joan Baptista Fonollosa i Guardiet (Barcelona, 1948)

Formació i activitat professional:

Pèrit Industrial (UPC, 1970) i Enginyer Industrial (UPC, 1976).

Jubilat des del 2013

Ha estat professor en les àrees de Mètodes Quantitatius i Models Matemàtics d’Organització, i Direcció de Producció i Operacions, al Departament d’Organització d’Empreses de la Universitat Politècnica de Catalunya, (1977-2013), al Departament d’Economia d’Empresa de la Universitat Autònoma de Barcelona (1993-2013) i ha estat professor-consultor de la Universitat Oberta de Catalunya (1998-2003).

Ha impartit nombrosos cursos i seminaris en diferents escoles de negocis, organitzacions empresarials, etc. i ha publicat diversos llibres de text per a les Universitats sobre Mètodes Quantitatius, Anàlisi de Decisió, Gestió d’Unitats d’Informació i Direcció de Producció i Operacions.

En paral·lel amb l’activitat docent ha desenvolupat una àmplia carrera professional havent ocupat diversos càrrecs de responsabilitat en diferents empreses (fins al 1982) i posteriorment com a consultor empresarial, sempre en les àrees de la seva activitat acadèmica i d’organització en general.

 

Activitat política:

Activista per la independència de Catalunya de llarga trajectòria, les activitats més recents on  ha participat són:

Iniciativa del poble, formada per un equip de 40 professionals del dret i d’altres àmbits, creat amb la finalitat de defensar els nostres drets com a ciutadans, i defensar-nos de les injustícies que patim com a poble. L’acció més significativa ha estat la promoció (abril – juny 2018) i presentació d’una querella col·lectiva de prop de 3.400 signants contra el jutge Pablo Llarena, actualment en tràmit al TS.

Grup de treball de 17 persones que durant 15 mesos (gener 2015 – maig 2016), va elaborar una proposta de Constitució per a la República de Catalunya, a partir de tres projectes previs (un d’ells liderat pel mateix Joan Fonollosa) i de més de 3.500 aportacions fetes per la ciutadania a través d’Internet. El projecte va ser presentat a la presidenta del Parlament Carme Forcadell l’11 de maig de 2016, i a partir d’aquesta data s’emprèn una segona fase (El Debat de les Idees, maig 2016 – novembre 2017) on en més de 200 actes es presenta i debat el contingut del text amb de la ciutadania, i també amb experts i catedràtics d’arreu; no només a Catalunya sinó també a nivell internacional: Parlament Europeu, Suïssa, França, Espanya, Anglaterra o els Estats Units entre d’altres llocs. Totes les opinions, aportacions i canvis que s’han proposat  en aquesta fase s’han recollit en un dossier que al seu moment es farà arribar de nou al Parlament de Catalunya.

Anteriorment, entre altres moltes activitats sempre amb la independència com a finalitat, es pot citar la seva militància a ERC (1983-89) i CDC (1992-2008) on ha arribat a ocupar càrrecs tant del Consell Nacional com del Comitè Executiu Nacional en ambdues formacions.

Altres dades:

Escriu regularment articles a l’Unilateral (unilateral.cat)

Ha publicat el llibre “Espanya explicada als catalans” (2013) i ha rebut la Menció UPC en el Premi UPC de Ciència Ficció de l’any 2007 per la novel·la “Tricord”.

Entre gener i febrer del 2012 va participar en el programa de TV3 El Gran Dictat (21 programes consecutius, al seu moment rècord de programes guanyats)

 

 

Anuncis